Blog 1, Stichting Furaha Orphans Kenia, door Janske Roelofs

Publicatiedatum: Donderdag 29 mei 2014

Mkutano tena Wilhelmien & Gaby!

Helaas is onze nieuwe website www.furaha.nl nog net niet klaar. Onze kersverse webmaster Kim is nog bezig met de laatste verfijningen. Met dank aan Geert van Raaij kunnen wij deze eerste blog toch met jullie delen via www.vortum-mullem.info. Veel leesplezier!

Stichting Furaha Orphans heeft dankzij de steun en het vertrouwen van vrienden , familie en kennissen een succesvol jaar achter de rug. We hebben voor alle weeskinderen een SponsorParent gevonden, financiële steun gekregen van stichting ontwikkelingssamenwerking Boxmeer en stichting ontwikkelingssamenwerking Sint Anthonis & op allerlei andere creatieve manieren geld ingezameld. Vele Bourgondiërs hebben mogen smullen van de tappas van Wilhelmien, een actieve Bootcamp werd gehouden in de bossen van Sint Anthonis, een succesvolle Furaha-Bazaar werd georganiseerd op Helicon VMBO Groen Nijmegen, verschillende sportscholen hebben geld ingezameld, mama was te zien op Blos-TV, in de Wereldwinkel is een Furaha-stand geplaatst, gehaakte telefoonhoesjes van Miet Gruntjes zijn verkocht, gedoneerde spullen van Anny van Kasteren werden omgetoverd tot mooie bloemstukjes voor de verkoop &  en er zijn al vele zakken oude kleding en mobiele telefoons ingezameld!

 
Afgelopen zaterdag 24 mei  ’14, zijn mama en Gaby voor de 2e keer vertrokken naar de Furaha Orphans in Kenia. 

Aangezien de 4 grote koffers + 2 enorme stuks handbagage niet in een kleine Toyota Yaris passen, mochten Jan Willem & ik de auto van Pieter lenen om mama en Gaby naar het vliegveld te brengen.

Bij het afscheid in Vortum-Mullem werden de laatste brieven van SponsorParents & nog wat hemdjes van de buurkinderen, in de al overvolle koffers gepropt. Vervolgens nog een laatste keer wegen door Gaby; 4x 23 kg, het maximale gewicht toegestaan door KLM!

Mama en Gaby hebben een voorspoedige reis gehad. Boniface Awuor heeft hen opgehaald op Nairobi Airport, zodat ze direct de stad konden verlaten. Na een overnachting in het scoutingkamp aan de rand van Nairobi,  is dit super trio de volgende dag om 6 uur doorgereisd naar Rodi. De aankomst was net als vorig jaar overweldigend! De  blijdschap van de weeskinderen, de leerkrachten, de familie van Boniface en de inwoners van Rodi kon niet op! Mama & Gaby worden op handen gedragen en dat hoort natuurlijk ook zo;-)Anders dan afgesproken (ze zouden namelijk rustig aan doen dit keer ;-)), zijn mama, Gaby en Boniface de volgende dag direct flink aan het werk gegaan, samen met de lokale bevolking. Er werd  een start gemaakt met het uitbikken van de fundering voor het nieuwe weeshuis achter de school. De eerste bouwmaterialen werden dezelfde dag nog geleverd. De goede voorbereidingen die we van Boniface Awuor gewend zijn, overtreffen opnieuw onze verwachtingen. Vorige week gaven we pas akkoord voor de bouwofferte en een week later is de bouw al gestart! Wat in Vortum-Mullem een 15- jaren plan werd, wordt in Rodi binnen 2 weken gerealiseerd;-). Boni face zal de komende 2,5 week toe blijven zien op de bouwwerkzaamheden en deze coördineren.

Mama kon de eerste dagen ook meteen als verpleegkundige aan de slag. Vijf weeskinderen waren namelijk flink ziek en bleken Malaria te hebben. Middels de donaties van de SponsorParents kon direct medicatie worden gekocht en voelen de kinderen zich nu al beter. Om te voorkomen dat de kinderen opnieuw ziek worden hebben we met het sponsorgeld van de kinderafdeling van het Maasziekenhuis direct nieuwe klamboes aan kunnen schaffen voor alle weeskinderen, super!

Tussen alle werkzaamheden door genieten mama en Gaby van de kinderen en de kinderen van hen! Er is al gehaakt, gebreid, gedanst, gezongen & Engels geleerd. Voor de komende 1,5 week staan nog veel meer leuke en leerzame activiteiten op het programma.  A.s. vrijdag zal in het teken staan van hygiëne.  Daarnaast wordt de situatie van de weeskinderen de komende weken uitgebreider in kaart gebracht.

Zoals jullie lezen is er in de afgelopen 4 dagen al ontzettend veel gebeurd. Dat geeft ons nog meer positieve energie om door te gaan met dit vrijwilligerswerk. Op 21 juli vertrekken Judith en ik samen met 3 nieuwe vrijwilligers naar Rodi om de initiatieven die nu worden gestart, verder uit te breiden.

Volgende week volgt blog 2 over de avonturen van mama & Gaby!

p.s. Oude kleding/ schoenen/ riemen  & oude mobiele telefoons zijn nog van harte welkom t/m 6 juni! Kleding kan in overleg afgegeven worden in Nijmegen, Wijchen, Vortum-Mullem of St. Anthonis.

Meer foto's van hun bezoek vind je in dit fotoalbum

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: