Afvalkalender 2023

Publicatiedatum: Woensdag 23 november 2022

Afvalkalender ook dit jaar digitaal

 

Gemeente Land van Cuijk vindt het belangrijk om haar inwoners juist en effectief te informeren. Door informatie digitaal te verspreiden kan de gemeente snel inspelen op actualiteiten. De afvalkalender is daarom ook dit jaar alleen digitaal beschikbaar. Op deze manier weten de inwoners altijd wat de juiste inzameldag van het afval is, ook als het is een keer anders is dan normaal. De papieren afvalkalender is al snel niet meer actueel als een ophaaldag wijzigt. Het is daarnaast kostenbesparend en ook nog eens duurzaam omdat het papier en transport voorkomt. De afvalkalender voor 2023 is vanaf halverwege december beschikbaar via de website en DeAfvalApp.

DeAfvalApp

DeAfvalApp heeft meer voordelen dan de papieren afvalkalender dankzij handige functies. In DeAfvalApp staan de ophaaldata en via de app kun je herinneringen ontvangen, zodat je niet meer vergeet om je afval aan de weg te zetten. Ook krijg je een melding als een ophaaldag wijzigt. Dat is handig tijdens bijvoorbeeld gladheid en sneeuw. Daarnaast bevat de app informatie over het scheiden van afval en milieustraten. DeAfvalApp is te downloaden in de App Store (voor iPhone of iPad) of Google Play Store (voor mobiel of tablet).

Website

Naast DEAfvalApp staan de ophaaldagen en de afvalkalender ook op onze website www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalkalender. Je kan via de website de ophaaldagen koppelen aan je eigen agenda op je mobiele apparaat (iCal) of de kalender downloaden. Heb je vragen over het scheiden van afval, containerlocaties van oud papier en luiers en (mini)milieustraten kijk dan ook op de website voor meer informatie.

Toch op papier?

De afvalkalender voor 2023 is vanaf half december beschikbaar via de website en DeAfvalApp. Als de inwoner de afvalkalender toch liever op papier wil, dan adviseren we dat ze deze uitprinten via de website. Dit kan vanaf half december.  

Kan iemand niet printen of heeft iemand hulp nodig bij het digitaal opvragen van de afvalkalender? Dan bieden we volgende mogelijkheden: 

  • Vraag buren, vrienden, familie of iemand uit de omgeving om hulp.  
  • Inwoners kunnen ook terecht bij het Informatiepunt van de bibliotheek. Ook als zij geen lid zijn van de bibliotheek kunnen zij daar terecht.  
  • Lukt dat ook niet? Bel de gemeente dan op telefoonnummer 0485-854000. Dan denken we mee voor een oplossing.  

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze website https://www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalkalender/

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: