Kiwanisclub komt met jeugd in actie voor ouderen

Publicatiedatum: Zaterdag 06 november 2021
VORTUM-MULLEM | Kiwanisclub Land van Cuijk wil graag iets betekenen voor de samenleving, en in het bijzonder voor de jeugd in de ruime regio. In samenspraak met de basisschoolleerlingen in Vortum-Mullem werden via Kiwanis spelletjes aangeschaft voor de oudere bezoekers van MA Knilles in Vortum.

De leerlingen van de basisscholen in het Land van Cuijk werden in de herfst van 2019 door Kiwanis benaderd om met ideeën te komen. Ideeën die moeten gaan over het verbeteren van de eigen leefomgeving, ontstaan vanuit de leerlingen zelf. Dat kan de eigen school zijn, wijk, straat of dorp. Criteria waren onder meer dat het project niet op een andere manier gerealiseerd of gefinancierd kan worden en dat het een éénmalig karakter heeft. En het uiteraard de samenleving een beetje mooier maakt.

Eerder mocht de Kiwanisclub al een cheque aanbieden in Beugen, vorige week donderdag werden de leerlingen van basisschool Sint Anna in Vortum-Mullem beloond voor hun idee. En net als in Beugen was een bedrag van bijna 1.000 euro beschikbaar, bestemd voor de aanschaf van spelletjes die gebruikt gaan worden door oudere bezoekers van de Huiskamer van Vortum in MFA Knilles.

Gezamenlijke spelletjesmomenten
“Het is natuurlijk erg leuk dat ook het plan van onze leerlingen op deze manier is beloond”, vindt leerkracht Hilde Wolters van basisschool Sint Anna. “Het plan is door de leerlingen zelf bedacht. Ouderen waren al altijd welkom bij ons in de school om samen met onze leerlingen iets te doen, maar sinds MFA Knilles er is zijn de gezamenlijke spelletjesmomenten daar. Alle senioren uit het dorp zijn welkom om mee te doen.”

Eindelijk overhandigen
Er was de wens om een aantal nieuwe, wat eigentijdse, spellen aan te kunnen schaffen. Het gaat om verschillende spellen die zijn afgestemd op de doelgroep. Het plan is door de Kiwanisclub beoordeeld en goedgekeurd. “Erg leuk natuurlijk”, vertelt de leerlingen én de ouderen. “Ook hier weer heeft corona ervoor gezorgd dat het even op zich heeft laten wachten maar vandaag konden we de spellen eindelijk officieel overhandigen aan de gebruikers.”
Als beloning voor het meedenken kreeg iedere deelnemende school sowieso al eerder van Kiwanis een bedrag van 250 euro ter vrije besteding aangeboden.

Bron: Kliknieuws

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: