Oproep vrijwilligers duofiets Vortum-Mullem

Publicatiedatum: Maandag 12 juli 2021
Beste inwoners van Vortum-Mullem,

vanuit de werkgroep Zorg en Welzijn in samenwerking met onze Dorpsraad en de gemeente Boxmeer zijn we momenteel gezamenlijk de mogelijkheden aan het verkennen om een duofiets aan te schaffen en (gratis) beschikbaar te stellen voor de inwoners van Vortum-Mullem.

Je zit bij een duofiets naast elkaar op de fiets waarbij de hoofdbestuurder de mogelijkheid heeft om te remmen en te sturen terwijl de bijrijder wel lekker kan meetrappen en in beweging kan blijven. De meest voorkomende vorm van deze fiets is dat deze als elektrische duofiets wordt uitgevoerd zodat u heerlijk ondersteund wordt tijdens het fietsen en gemakkelijker afstanden kunt afleggen.
Het is daarmee dan dus prima mogelijk om samen met iemand die bijvoorbeeld minder mobiel is, onze mooie omgeving van de Maasheggen te verkennen te fiets. Zo kunt u er samen heerlijk op uit gaan. 

Om dit goed te kunnen organiseren en faciliteren zijn er enkele randvoorwaarden waaraan we moeten voldoen.

Wij zijn nu op zoek naar vrijwilligers die deze duofiets zouden willen beheren.
Denk daarbij aan het zorgdragen dat de duofiets klaar staat op het moment dat iemand deze wil lenen en daarbij de benodigde instructies geeft. En dat bij retour gecontroleerd wordt of de fiets nog in orde is.

Daarnaast zoeken we een ruimte waar de duofiets veilig gestald kan worden als hij niet gebruikt wordt.

Graag horen wij wie er eventueel ruimte beschikbaar wil stellen en/of wie dit mooie nieuwe project in Vortum-Mullem zou willen ondersteunen als vrijwilliger.

Mail dan even je reactie naar Linda@van-Raaij.nl
of bel me (graag in avonduren) via 06-20808901

Namens de werkgroep Zorg en Welzijn Vortum-Mullem,
Linda van Raaij

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: