Update herinrichting Sint Cornelisstraat

Publicatiedatum: Zondag 07 februari 2021
Update herinrichting Sint Cornelisstraat
 
Vanuit de werkgroep ‘Herinrichting Sint Cornelisstraat’ hierbij een update over de herinrichting van de Sint Cornelisstraat. Na de enquête eind 2020 en de uitwerking en bespreking ervan in januari met de gemeente, zijn we inmiddels weer een stap verder. De uitkomsten van de enquête zijn ter harte genomen door de gemeente. Vanuit verschillende geledingen is er naar de uitkomsten/wensen en adviezen gekeken. Die zijn nu opgenomen in de ontwerpprincipes en daar is met alle betrokken projectleden over gesproken. De uitkomsten van dat overleg zijn begin februari met ons als werkgroep gedeeld en besproken.
 
Wij als werkgroep hebben onze feedback gegeven en ook ons enthousiasme gedeeld. Met dat wat er nu ligt gaat we op onze wensen t.a.v. veiligheid, doorgankelijkheid en gezelligheid absoluut een grote stap vooruit met de nieuwe Sint Cornelisstraat. Met dat wat er nu ligt aan inhoudelijke elementen gaan we naar de tekentafel. Eind deze maand zal er een 1e ontwerp liggen dat voldoet aan de eisen en (deels) de wensen. Voor de bespreking van dat ontwerp hebben we inmiddels een afspraak staan. Het is onze verwachting dat we ergens in maart met jullie als inwoners van Vortum-Mullem over dat ontwerp in gesprek kunnen gaan. Hoe we dat precies (Coronaproof) gaan doen, weten we nog niet, maar daar komen we t.z.t. bij jullie op terug. Het ligt in lijn der verwachting dat we over een half jaar vanaf nu echt begonnen zijn met de herinrichting. Gaaf vooruitzicht dus!
 
Kortom, een mooi positief en zonnig bericht vanuit ons als werkgroep in deze donkere, bijzondere tijden. Zodra er nieuws is, melden we ons weer.
 
Namens de werkgroepleden Greetje de Vries, Guido Stevens en Jan Broeder,
Maarten Ebben
 

Geplaatst door: Maarten Ebben

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: