LAATSTE DAG! - Enquête REVITALISERING SINT CORNELISSTRAAT

Publicatiedatum: Vrijdag 08 januari 2021
Aan alle bewoners van Vortum-Mullem
Laatste kans om uw stem te laten horen. Vandaag; DOE MEE!
 
BESTE WENSEN VOOR IEDEREEN! Laten we er een gezond en gelukkig 2021 van maken. Met in ieder geval een compleet nieuwe Sint Cornelisstraat. De enquete staat nog open tot eind week 1/8 januari aanstaande. Respons is inmiddels 150 mensen, maar.....we willen graag zo veel mogelijk input! Dus...heeft u nog niet ingevuld, doe dat dan alsnog. Voor de goede orde; meerdere mensen per huishouden mogen de enquete invullen. Dank namens de werkgroep!

 

Er staat wederom een groots project op de rol voor begin 2021. De Sint Cornelisstraat zal van Provincialeweg tot spoor volledig worden gerevitaliseerd. Vanuit dorpsraad is daar al een tijd veel energie in gestoken en in een recente gemeenteraadsvergadering is het budget hiervoor voor realisatie in 2021 definitief vastgesteld.
 
Dit betekent dat er met stevige snelheid een aanvang wordt gemaakt met de voorbereidingen zodat de realisatie van een en ander na de zomer van 2021 kan worden doorgevoerd zodat dit hele project is afgerond voordat de nieuwe gemeente Land van Cuijk een feit is.
 
We zijn met een werkgroep goed en nadrukkelijk in gesprek met de gemeente. Zij hechten aan de mening van Vortum-Mullem over de precieze invulling van de revitalisering. Om de mening van Vortum-Mullem goed in kaart te brengen hebben we een enquête opgesteld. Deze enquête kan door IEDEREEN uit Vortum-Mullem worden ingevuld. De Sint Cornelisstraat is tenslotte een cruciale verbindingsweg voor iedereen die in ons dorp woont.
 
Er is een stevig budget ingeboekt, maar…de mogelijkheden om, naast de primaire werkzaamheden, nog heel veel aanvullends te vragen en te regelen zijn beperkt. We zullen als werkgroep ons best doen om er het maximale uit te halen voor Vortum-Mullem, maar het budget is hard en daarvoor als ook simpelweg gelden OP=OP!
 
Concreet geldt onderstaande:
 
Scope:
  • Sint Cornelisstraat van Provincialeweg tot Haltestraat/spoor;
  • Asfalt vervangen door betonstraatstenen;
  • Afkoppelen weg (regenwater van de weg via een infiltratieriool en wadi’s laten wegzakken in de grond om verdroging tegen te gaan);
  • Herinrichting weg (waar mogelijk). 

Riolering:
  • Het bestaande riool is in goede staat. In principe geen werkzaamheden aan het bestaande riool; wellicht dat er delen verlegd moeten worden om ruimte te creëren voor het infiltratieriool.
  • Aanleg infiltratieriool onder gehele Sint Cornelisstraat. Hierin wordt het regenwater van de weg in opgevangen en zijgt weg in de ondergrond. Bij hevige regenval stort dit over in een nog te realiseren wadi. Er wordt nog een hoogtemeting uitgevoerd om de beste plek voor de wadi’s vast te stellen. 
     
    • Een wadi is een met grind en zand gevulde greppel of sloot, die water zowel kan vasthouden als infiltreren. Een wadi is beloopbaar, maar niet zwaar belastbaar. Doordat wadi's beplant zijn, passen ze goed in groengebieden en groenstroken. 
Wij hebben een aantal vragen opgesteld die ons als werkgroep en dorpsraad richting geven bij het vaststellen en prioriteren van de wensen zoals die leven onder de bevolking van Vortum-Mullem. Als u de enquête in wilt vullen – dit duurt slechts een paar minuten – dan helpt u ons enorm!
 
Namens dorpsraad en de andere leden uit de werkgroep Greetje de Vries en Guido Stevens ,
Maarten Ebben


Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: