Clubkasactie LVCNET

Publicatiedatum: Vrijdag 11 december 2020

Hallo inwoner van het Land van Cuijk ,

Bijna kwart miljoen euro voor clubs 

117 verenigingen mogen samen bijna een kwart miljoen euro bijschrijven op hun bankrekening. Ze hebben dat verdiend door in 2016 mee te doen aan de Clubkasactie van LVCNET.
 
In 2016 deden maar liefst 122 clubs mee aan de Clubkasactie. Zij konden sponsorgeld verdienen door leden en supporters te helpen bij de overstap naar glasvezel. Voor 117 verenigingen pakt dat goed uit. Zij vullen komend jaar hun kas met bedragen tussen de 140 en de 11.000 euro! 69 clubs krijgen meer dan duizend euro en enkele zelfs meer dan tienduizend euro!
 
Clubkasactie
De verenigingen werden destijds ingezet om glasvezel te promoten in hun dorp. In ruil daarvoor kregen ze voor elk gezin dat overstapt en de club nomineert een bedrag. Dit bedrag zou uitbetaald worden als het netwerk klaar is. Even kwam de Clubkasactie op losse schroeven te staan. ‘Toen E-fiber besloot het netwerk aan te leggen in het Land van Cuijk, wilde ze eerst niets weten van de Clubkasactie. Dat kwam omdat de actie een idee van LVCNET en de providers was. We hebben toen uitgelegd dat de vele klanten door ruim 380 vrijwilligers geworven zijn. En dat zij gezamenlijk deze clubs vertegenwoordigen’, legt LVCNET-voorzitter Hugo Bens uit. ‘E-fiber ging direct overstag en namen, als dank, de totale sponsoring voor hun rekening. Wel met de voorwaarde dat LVCNET zich zou blijven inzetten tijdens de aanleg. En dat hebben we gedaan!’
 
Uitbetaling sponsoring
Wat iedere vereniging precies ontvangt, wordt in april 2021 bekendgemaakt tijdens een evenement. ‘Want we willen er wel een feestje voor alle clubs van maken. Je haalt niet zomaar een kwart miljoen euro op voor de Land van Cuijkse verenigingen. Dat is echt wel een prestatie van jewelste’, aldus een trotse Bens. Hoe en waar het evenement gehouden wordt is nog niet bekend. ‘We hadden dit het afgelopen voorjaar en zomer al willen doen maar toen heeft corona roet in het eten gegooid. Ook reserve data in het najaar moesten we cancelen. Onze hoop is nu gevestigd op voorjaar 2021. En langer gaan we het ook niet uitstellen. Dan maar een sober corona-proof evenement’.
 
Medio 2021 klaar
De aanleg van het glasvezelnetwerk is in volle gang. De laatste gemeenten, Grave en Mill & Sint Hubert, worden nu aangelegd. In de andere gemeenten worden de ‘losse eindjes’ nog opgepakt. In juni 2021 is het helemaal klaar. Tot die tijd stap je nog over zonder 450 euro activatiekosten te betalen. Deze actie loopt tot 1 juli 2021.


 

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: