Oproep Kernendemocratie

Publicatiedatum: Woensdag 05 augustus 2020
Beste Dorps en Wijkraden

We hebben een verzoek aan jullie. Omdat niemand jullie dorp of wijk zo goed kent als jullie, willen we jullie vragen mee te werken aan onze campagne om de inwoners te betrekken bij kernendemocratie.
 
Vanaf medio oktober vragen we onze inwoners via bijeenkomsten en online hoe zij het liefst samenwerken met de gemeente en wat zij belangrijk vinden voor hun dorp. Globaal hebben we een idee hoe we de campagne willen vormgeven. Dit wordt later verder ingekleurd qua opzet en inhoud. Onder andere natuurlijk na de input van jullie aan het programma tijdens de bijeenkomst met jullie voorzitters op 2 september. Half oktober lijkt nog ver weg. Maar om op tijd onze inwoners te laten weten wat kernendemocratie nu eigenlijk is en warm te maken om mee te doen en te praten, moeten we hier op voorsorteren.
 
Wat?
We zoeken in elk dorp één of meer inwoners die op de foto willen en (eventueel) aan een kort filmpje willen meewerken. Daarbij geeft hij of zij de reden waarom zij/hij naar de bijeenkomst gaat/online meedoet. Voel je als dorps- of wijkraadlid ook zeker geroepen om mee te doen en je gezicht te ‘lenen’ aan de campagne!
In de bijlage zie je enkele voorbeelden hoe dit er uit zou kunnen zien. Let op! Het gaat alleen om de uitstraling en het idee. De mooie inwoners op de foto’s zijn van een kalender die we jaren geleden in de gemeente Boxmeer hadden. Qua uitstraling is dit wel wat we voor ogen hebben, we willen met mooie portretten van onze inwoners de boel op gang helpen. We hebben dan ook dezelfde fotograaf, Gijs Jacobs, gevraagd. De precieze tekst is uiteraard afhankelijk van wat de mensen op de foto willen zeggen en de input die van jullie komt op de bijeenkomst van 2 september.
 
De posters van jullie mensen kunnen jullie gebruiken in jullie eigen dorp en bijvoorbeeld de dorpsbladen om mensen enthousiast te maken. Gedrukte exemplaren leveren we op aanvraag. Daarnaast gaan wij natuurlijk ook een aantal foto’s inzetten om via de gemeentelijke kanalen mensen op te roepen mee te denken en praten.
 
Hoe?
We willen natuurlijk een campagne waardoor zoveel mogelijk mensen zich aangesproken voelen. Dus denk aan jong, oud, man, vrouw, van sporter tot vrijwilliger in het dorpshuis, etc. Op elke foto willen we een relatie laten zien met het betreffende dorp. Dus vissend aan de Kraaijenbergse plassen, in het tenue van de lokale sportclub, zwerfval prikkend voor de kerk, etc.
 
Doen jullie mee?
Mail zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 18 augustus, maximaal 3 namen en telefoonnummers van inwoners van jullie dorp (of wijk) die het leuk vinden en toegezegd hebben om hier aan mee te doen naar communicatie@boxmeer.nl.
Vertel daarbij wat de hobby is en/of mooiste plek van het dorp. Zo heeft de fotograaf al een idee van de locatie.
Geef de reden waarom de geportretteerde naar de bijeenkomst gaat of online meedoet en welke van de twee het wordt. Hieronder wat zinnen ter inspiratie: 
Ik wil meepraten als mijn straat op de schop gaat
Ik wil dat we nog fijner in ons mooie …(naam dorp) kunnen wonen
Ik wil mee kunnen beslissen als er iets in mijn dorp/ wijk verandert
Als je niks zegt, hoef je daarna ook niet te klagen
Samen krijgen we ons dorp het mooist
Ik voel me thuis in mijn wijk/dorp
Ik wil… (naam sportclub) vitaal houden.
Ik wil weten wat er na de herindeling verandert in ons dorp
Ik wil oud kunnen worden in … (naam dorp)
 
Doen jullie niet mee?
Even goede vrienden uiteraard, maar graag wel zo spoedig mogelijk weten. Dan gaan we met het team zo snel mogelijk op zoek.
 
Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!
 
Namens de werkgroep Kernendemocratie,
 
Harm Cornelissen
Team communicatie

Heb je interresse in deze oproep?
Laat het weten via dorpsraad@vortum-Mullem.info (Frans Broeder)
 

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: