2020-04-21 Corona-update Gemeente

Publicatiedatum: Donderdag 23 april 2020

Inwoners van Vortum-Mullem

Hierbij informatie rondom het coronavirus van deze week vanuit de gemeente (en/of Rijksoverheid) ten behoeve van jullie als wijk- of dorpsraad en/of jullie inwoners. Ik heb de laatste berichten eruit gepikt, maar kijk vooral regelmatig op https://www.boxmeer.nl/inwoners/coronavirus_42608/
 
Sport
Er komt ruimte voor kinderen en jongeren die hun school, sport en spel missen. Hieronder de richtlijnen:
Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.
Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.De noodverordening vanuit Veiligheidsregio Brabant Noord t.a.v. deze richtlijnen is in de maak. Deze wordt in de loop van volgende week verwacht en zal dan te vinden zijn op de website van Boxmeer en van de Veiligheidsregio https://www.vrbn.nl/update-coronavirus/ .
 
Uitleg in begrijpelijke taal
Op de website van de gemeente Boxmeer, maar ook op die van de Rijsoverheid, vinden jullie een uitleg over het coronavirus en de maatregelen in begrijpelijke taal: https://corona.steffie.nl/nl/.In een filmpje legt Steffie uit wat het virus is, wat er voor maatregelen zijn en tips om het leven thuis minder saai te maken.
 
Alvast een mooi en gezond weekend.
 
Met vriendelijke groet,

Andrea Rouland-van Boven
Coördinator wijk- en dorpsraden


 

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: