Zorg en Welzijn in Vortum-Mullem

Publicatiedatum: Zaterdag 04 april 2020

Vanuit de werkgroep Zorg en Welzijn willen wij het volgende met jullie delen:

Wat ons als werkgroep op dit moment vooral bezig houdt is natuurlijk het Corona-virus en de daarmee gepaard gaande zorgen die we voor ieders gezondheid hebben en die van de ouderen en kwetsbare in het bijzonder.
Omdat iedereen zo veel mogelijk binnen moet blijven is het extra moeilijk om te monitoren hoe het met de (oudere) inwoners van Vortum-Mullem gaat.
We proberen contact te houden met de mensen die dat nodig hebben en op prijs stellen.

We doen het volgende:

Al eerder hebben we een oproep geplaatst op de site van Vortum-Mullem met de vraag om ons te bellen als er hulp nodig is of als iemand zich extra alleen voelt in deze moeilijke tijd.

Verder bellen we een aantal mensen die dat op prijs stellen regelmatig om te vragen hoe het met ze gaat en om even een praatje te maken.

Ook hebben we contact gezocht met school om te kijken of die met de kinderen nog iets voor de ouderen zouden kunnen doen. Bij de weektaak van komende week zit een opdrachtje waarbij de kinderen een kaartje moeten maken voor een oudere in Vortum-Mullem.
Deze kaartjes worden dan net voor Pasen bij de oudste inwoners van Vortum-Mullem bezorgd.

Verder nogmaals de vraag, zeker nu de periode van contact vermijden langer wordt, om ons te bellen als we iets voor de mensen kunnen doen al is het maar af en toe een belletje.

Telefoon Wilhelmien 06-20856306

Namens alle leden van de werkgroep zorg en Welzijn

Wilhelmien de Jonge-Straatman

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: