75 jaar bevrijding in Vortum-Mullem.

Publicatiedatum: Donderdag 12 september 2019
75 jaar bevrijding in Vortum-Mullem. Brunch, dorpsquiz en veel meer.
 
Komend najaar is het 75 jaar geleden dat Vortum-Mullem bevrijd werd door de geallieerden. Een moment wat we niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. In de gehele gemeente Boxmeer zullen er het komend najaar en voorjaar van allerlei activiteiten zijn. In Vortum-Mullem gaan we dit op  zondag 6 oktober vieren.
De dag zal omstreeks 10.30 uur beginnen met een inleiding van Tonnie Ebben uit Groeningen. Als eigenaar van het museum “van Postzegel tot Tank” zal hij ons van alles vertellen over de bevrijding van ons dorp.
Om 12.00 is er een grote dorpsbrunch, waar iedereen, jong en oud aan mee kan doen. De kosten hiervoor zijn 9 euro voor volwassen en €4,50 voor kinderen tot 12 jaar.
Na de brunch zal er gestart worden met de dorpsquiz. De dorpsquiz is bedoeld voor iedereen, van jong tot oud en je doet mee met een team (minimaal 2 personen, richtlijn 6-8 personen). Om 13.30 uur haalt iemand van elk team het quizboek, gevuld met opdrachten, op bij Knillus. Deze opdrachten worden vanuit een zelf te kiezen hoofdkwartier beantwoord, opgelost of uitgevoerd. Voor sommige opdrachten zul je ook op pad moeten, en ook de puzzelaars, speurders en creatievelingen zullen deze middag aan hun trekken komen. Zorg ervoor dat je uiterlijk 17.00 uur alle opdrachten hebt ingeleverd bij Knillus. De kosten voor de quiz zijn gratis en er zijn fantastische prijzen te winnen.
Terwijl de volwassen zich rot puzzelen is er voor de kinderen een speciaal programma. Zij gaan op zoek naar de amulet van Libertas. Een spannende speurtocht in en rondom Vortum-Mullem. Voor deze speurtocht zijn we nog op zoek naar plunje zakken. Mocht je in het leger gezeten hebben en deze niet meer gebruiken of even willen uitlenen, dan horen we het graag.
Omstreeks 19.30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Knillus dus zorg dat je erbij bent! Om ervoor te zorgen dat de inwendige mens niets te kort komt is er de mogelijkheid om wat te eten.
Voor ieder wat wils dus.
Wil je meedoen met de brunch en/of met de dorpsquiz, geef je dan zo mogelijk op bij:
Peter van Bree 06-23950859 of
                               peterensuus@home.nl
Brunch: Geef aan met hoeveel volwassenen en kinderen je komt brunchen. Neem het bedrag voor de brunch op 6 oktober gepast mee. De uiterlijke opgavedatum is 28 september.
Dorpsquiz: Geef je team op, deze kan bijvoorbeeld bestaan uit familie, vrienden, buurt, een vereniging of een combinatie. De uiterlijke opgavedatum is 1 oktober.

Met vriendelijke groet,
Werkgroep 75 jaar Bevrijding VM
Sjeela Jansen
Veronique Jacobs
Toon Gerrits
Lino Litjens
Peter van Bree
 

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: