We zijn er bijna: iedereen in het Land van Cuijk glasvezel

Publicatiedatum: Vrijdag 28 juli 2017
 

Vakantie-update juli 2017
 
We zijn er bijna: iedereen in het Land van Cuijk glasvezel.

Met deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de stand van zaken en geven we u een kijkje achter de schermen.


Zoals u weet is LVCNET een coöperatie zonder winstoogmerk. We hebben het doel om voor iedereen in het Land van Cuijk een snelle en kwalitatief goede internetverbinding via glasvezel mogelijk te maken. Honderden enthousiaste vrijwilligers werken gezamenlijk aan dit doel, waarvoor dank.
We hebben de afgelopen tijd veel werk verzet en vele opties en mogelijkheden bekeken. Dat heeft veel tijd gekost maar nu zijn we op een punt gekomen dat we er bijna zijn.
 
Wat hebben we tot nu toe bereikt?
We lieten u weten dat we in gesprek zijn met een netwerkexploitant die het netwerk wil aanleggen. De grootte van het project, de enorme investering, de complexe voorbereidingen en de te sluiten contracten hebben veel aandacht nodig. Gelukkig is bijna alles klaar, maar aan de laatste puntjes wordt nog gewerkt. Dan hebben we een mooie ‘deal’. Enkele high-lights daaruit zijn dat iedereen in het Land van Cuijk een aansluiting kan krijgen. En dat de abonnementen en prijzen, zoals afgesproken is bij het tekenen van uw contract, hetzelfde blijven. Zodra alles rond is volgt daar meer nieuws over. 

De exploitant investeert tientallen miljoenen en gebruikt hier o.a. een regeling van de Rijksoverheid voor. Zo goed als alle details zijn uitgewerkt en is de netwerkexploitant druk bezig met alle voorbereidingen. Zodra alle details en de contracten tussen de gemeentes en exploitant rond zijn, zal in iedere gemeente hierover een besluit genomen worden. Zodra de laatste details afgestemd zijn, vertellen we u wat die details zijn.

Met een glasvezelnetwerk kan zoveel meer als alleen internetten, televisie kijken of telefoneren. We zijn nu ook bezig om die meerwaarde van glasvezel om te zetten in concrete diensten voor bijvoorbeeld zorg, onderwijs, bedrijven, ontspanning en dergelijke. Daarover berichten we een andere keer.
 
Wanneer beginnen de graafwerkzaamheden?
Wat ons betreft liever gisteren dan vandaag! De netwerkexploitant wil eind 2017 starten met de daadwerkelijke aanleg van het netwerk. De besluitvorming in de gemeentes zal in het najaar plaatsvinden. Om het netwerk in het Land van Cuijk uit te rollen zal ongeveer anderhalf jaar nodig zijn. Zodra de graafploeg bij u in de straat komt, kunt u vrij snel daarna gebruik maken van de glasvezel. We organiseren vooraf nog informatiebijeenkomsten over hoe de uitrol in zijn werk gaat.
 
Zodra de laatste details rond zijn, laten we u dat zo snel mogelijk weten. Volg daarvoor ook het nieuws op www.lvcnet.nl/blog .
Hier leest u de raadsinformatiebrief die de raadsleden ontvingen van de gemeente.

Voor nu wensen wij u een fijne zomerperiode.
 
Namens het bestuur,
Hugo Bens, voorzitter.

 

 
Voor meer informatie kijk op: www.lvcnet.nl  
Facebook: https://www.facebook.com/LvCnet
Twitter: https://twitter.com/LvCnet_nl

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: