Dorpsraadvergadering 3 juli 2017

Publicatiedatum: Maandag 03 juli 2017

Dorpsraadvergadering 3 juli 2017
 

Opening
Peter van Bree opent de vergadering en heet iedereen welkom.
 
Notulen
De notulen van 12 juni 2017 worden goedgekeurd.
 
 
Werkgroepen aan het woord


MFA KNILLUS
De werkgroep ligt op koers. De bouwvergunning is vandaag verleend door de gemeente. Aanstaande donderdag moet de definitieve toezegging vanuit de gemeente komen waarna de koop van de kerk kan plaatsvinden. De verschillende werkgroepen zijn bezig met het verkrijgen van de definitieve offertes en het binnenhalen van extra sponsorgelden. Het logo is definitief vastgesteld.
 
Vortum-Mullem 75 jaar
Op 15 juli wordt er een dag georganiseerd met o.a. een rommelmarkt, fancy-fair, de Steen van Knillus en diverse andere gezellige activiteiten. De flyer met het programma is al rondgestuurd in Vortum-Mullem. Er is een promofilm gemaakt die zal worden afgespeeld die dag.
 
Licht op Jong
Niki meldt dat de banner voor langs de snelweg binnen is voor het promoten van de bouwkavels in Vortum-Mullem. De werkgroep zoekt verder nog mensen die zich aan willen sluiten bij de werkgroep.
 
 
Mededelingen en ingekomen stukken
 
Er is een werkgroep opgericht om onze school te promoten. De school heeft een erg positief managementteam, draait erg goed en staat erg goed aangeschreven.
 
 
Rondvraag
Rob van Hulten en Jochem en Niki van de Groes overhandigen de dorpsraad een cheque (€ 900,--) met de opbrengst van het volleybaltoernooi dat ze onlangs hebben georganiseerd in de Molenhof.  Het was perfect georganiseerd en een prima promotie van de Molenhof. Het toernooi gaat volgend jaar zeker een vervolg krijgen. Binnenkort komt er een nog stukje in de krant.
 
Jacob meldt dat hij (bijna) rond is met het bouwen van een volgende tweekapper op de Molenhof. Ook aan de Provinciale weg worden enkele huizen gebouwd
Toon Gerrits komt nog terug op de vorige notulen met de vraag wie er eigenaar is van dit kruisbeeld. Jacob Fleuren geeft aan dit de parochie is.
 
Henk Broeren meldt dat er moet worden nagedacht over hoe we verder moeten met de stichting Zonnebloem. Er zijn op dit moment te weinig mensen om de Zonnebloem draaiende te houden.
 
Sluiting
Peter bedankt iedereen en sluit de vergadering. Volgende bijeenkomst op 4 september om 20.30 uur in ’t Gemeenschapshuus.
 

Geplaatst door: John Ebben

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: