Dorpsraadvergadering

Publicatiedatum: Maandag 06 februari 2017

Dorpsraadvergadering 6 februari 2017
 
 
Opening
Peter van Bree opent de vergadering en heet iedereen welkom met een speciaal welkom aan Han Luijten de nieuwe coördinator wijk- en dorpsraden. Han stelt zich kort voor als opvolger van Willem v.d. Rijdt.
 
 
Notulen
Geen notulen omdat de laatste bijeenkomst de nieuwjaarsreceptie was.
 
 
Werkgroepen aan het woord
 
MFA KNILLUS
Maarten Ebben doet een update. De werkgroep die elke 2 weken bijeenkomt is volop bezig met het uitwerken van de plannen. De thema’s waaraan gewerkt wordt zijn financiering, gebouwen en juridisch/kadastraal. Tot nu toe lopen de meeste zaken voorspoedig, maar er moeten nog veel zaken verder in detail worden uitgewerkt. Het plan is om een van de komende dorpsraden een bijeenkomst te houden in de kerk waarin alle plannen rondom MFA Knillus worden toegelicht.
 
Licht op Jong
Saskia Broeder ligt toe dat er een mooi boekje is gemaakt door de provincie over de pilot die in Vortum-Mullem heeft plaatsgevonden.
 
Zorg en Welzijn
Peter van Bree deelt mee dat het huiskamerproject erg goed loopt. Verder is de kookclub voor de familie Hendriks weer actief.
 
 
Mededelingen en ingekomen stukken
25 maart is er een landelijke opschoondag. Opgeven kan tot 13 maart en voor de vereniging is er een vergoeding beschikbaar. Materialen worden door de organisatie beschikbaar gesteld. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Peter van Bree.
 
De clubkascampagne van de Rabobank is weer geopend voor inschrijven.
 
Er is ooit besloten dat er bordjes zouden komen bij het Joelvuur en de Amerikaanse eik. De tekst wordt aangeleverd door Herman van Bree en Maria Ebben gaat de bordjes maken (besluit eerdere vergadering!).
 
Peter van Bree en Frans Broeder hebben onlangs een bijeenkomst gehad met alle wijk- en dorpsraden en de nieuwe coördinator Han Luijten. Er heeft discussie plaats gevonden hoe de raden in de toekomst verder willen werken i.r.t. de coördinator en de gemeenteraad/college. Advies is om vanuit de dorpsraad in eerste instantie contact op te nemen met het college. Het was een leerzame avond en er kan nog veel uit voortkomen.
 
Op 14 februari is er om 16.30 uur een afscheidsreceptie van Willem van Rijdt in het gemeentehuis van Boxmeer
 
 
Rondvraag
Maarten vraagt hoe het zit met de bordjes van de buurtpreventie app. Deze hangen inmiddels al, maar ze zijn niet al te groot.
 
Lino meldt dat ‘ut Benkske’ afscheid heeft genomen van Tiny van Bree en Birgitte Peeters. Geïnteresseerden voor deze functies (o.a. penningmeester) kunnen zich melden bij Lino
 
Ronny deelt mee dat de Pastoor Sweensstraat gaat stoppen met de organisatie van de nieuwjaarduik. Als er geïnteresseerden zijn om de organisatie over te nemen dan kunnen die zich melden bij Ronnie.
 
Herman vraag hoe het zit met het welkomstpakket voor nieuwe inwoners. De commissie is bezig met een nieuw pakket en gaat dit binnenkort aanbieden aan de nieuwe inwoners.
 
 
Sluiting
Peter bedankt iedereen en sluit de vergadering. Deze vindt plaats op 6 maart om 20.30 uur.
 

Geplaatst door: John Ebben

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: