Rust aan het bouwfront

Publicatiedatum: Dinsdag 12 juli 2016
BOUWEN aan de BOSCH-AKKER gaat voorlopig niet door.             

Zoals bekend is door DORA en Werkgroep WONEN in oktober 2015 het initiatief genomen om te bezien of er mogelijkheden zijn om woningen te realiseren aan de BOSCH-AKKER in Vortum-Mullem.
Samen met WONEN VIERLINGSBEEK, Gemeente Boxmeer, Bouwbedrijf Jongen heeft de werkgroep daar stevig energie in gestoken wat in december 2015 geresulteerd heeft in een infoavond bij (toen nog) Café Spoorzicht met een concrete ambitie; groen licht voor bouwen van 2x4 woningen aan de BOSCH-AKKER vóór bouwvak 2016.
Helaas….de afgelopen 6 maanden hebben ons geleerd dat dit project niet gaat lukken.
Er is in Vortum-Mullem op dit moment te weinig behoefte aan bouwen én huren in dit prijssegment. Ja, er is behoefte aan huurwoningen, maar die vraag kan met dit project niet worden ingekleurd.
Jammer maar helaas….
Begin juli jl. hebben de bovengenoemde partijen in goed overleg besloten om de stekker uit dit project te trekken.
Dit is ook op de DORA-vergadering van 4 juli jl. besproken.

Concreet; dit project is mislukt.
Maar….dat wil niet zeggen dat er niet (nog meer) gebouwd gaat worden aan de BOSCH-AKKER (en MOLENHOF). Na de vakanties gaan we – samen met DORA, partijen én vooral inwoners/geinteresseerden van Vortum-Mullem inventariseren en bezien of en zo ja, hoe we WEL kunnen laten bouwen in BOSCH-AKKER en evt. MOLENHOF. Kortom, dit wordt absoluut vervolgd.

Namens werkgroep WONEN,

Koos van Bree en Maarten Ebben

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: