Notulen Dorpsraadvergadering 9 mei

Publicatiedatum: Zaterdag 14 mei 2016
Dorpsraadvergadering 9 mei 2013

Opening

Peter van Bree opent de vergadering en heet iedereen welkom.
 
Notulen
De notulen van 11 April 2016 worden goedgekeurd.
 
Werkgroepen aan het woord
Mfa
Het is nog lang niet zeker of er een MFA gaat komen, al ziet het er positief uit, daarom wil de werkgroep MFA langzaam aan een begin maken met hoe de kerk er nu dadelijk uit moet gaan zien. Alle verenigingen hebben vooraf de tijd gehad om er over na te denken wat zij van het gebouw verwachten. Als voorbeeld wordt het MFA knillus getoond wat gebruikt is in de eerste fase. Daar worden verschillende op en aanmerkingen geplaatst. Er wordt afgesproken dat er een middag gepland wordt waar de verenigingen met een wensen en eisen lijstje komen, om dit nog eens goed te bespreken en te schetsen.
 
Licht op Jong
Saskia verteld dat de woonboom die zij willen gaan maken, met de seizoensopening van het Benkske zal worden gepresenteerd.
De speeltuin in de Molenhof is klaar en zal op 2 juli in de ochtend worden geopend.
Licht op Jong wil een promo film over Vortum-Mullem gaan maken, men wil hiervoor een drone gebruiken, om zo van bovenaf over Vortum-Mullem heen te vliegen. Gevraagd wordt wie iemand kent die een drone heeft, of zelf een drone heeft. Tonny van Duren geeft aan, misschien iets te kunnen betekenen.
 
Wonen
Voor de bouwblokken op Bosch-akker hebben we inmiddels 6 huurders en 1 kopen. Dit is nog 1 koper te weinig om te starten met de bouw. Woningstichting wil toch proberen om alvast 1 blok van 4 te bouwen. Binnenkort volgt een gesprek met de gemeente.
 
MEDELINGEN EN INGEKOMEN STUKKEN
* voorstel om de maasdriehoek te laten bezorgen door vrijwillegers, bv ieder een  straat, het  geld zou  dan ten goede komen aan de dorpsraad. Anders zou er een ophaalpunt kunnen worden geregeld
*discussie avond 15 juni 19.30-22.30 in “de pit” in Overloon. Dit is voor alle leden van      werkgroepen, geintresseerden kunnen zich melden. Opgeven voor 31 mei bij Peter van Bree
* Als je iemand kent die iets bijzonders heeft beteken op cultureel gebied, dan kun je  die persoon aanmelden voor de dr Peelen prijs, aanmeldingsformulieren zijn beschikbaar bij Peter van Bree
 *Stroomkasten, maaibeleid sportveld en kerkplein spots zijn weer onder de aandacht     gebracht van de gemeente, hierover volgende keer meer
*In het pinksterweekend wordt het jaarlijkse evenement Bourgondisch Boxmeer, door Rotaryclub Cuijk-Maasakant georganiseerd. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Furaha. Een aanvraag voor financiële ondersteuning werd ingediend door Wilhelmien Roelofs uit Vortum-Mullem. Iedereen is natuurlijk van harte welkom.
* Er zijn wat vernielingen aangericht in de nieuwe speeltuin op het molenhof. Enkele jongeren hebben zich gemeld, dit wordt verder afgewerkt met de gemeente.
*Toekomst kerkgebouwen 3 juni 13.00-17.00 uur gemeentehuis Waalwijk
*Mantelzorg Symposium 1 Juni van 13.00 – 17.00 uur in Goirle
 
Rondvraag
 
Wilhelmien verteld nog even dat er op de Bourgondische dag ook heel veel te beleven is voor de kinderen, dus allemaal komen.
 
Maarten vraagt of als er iemand subsidie aanvraagt, wat ook met het MFA te maken zou kunnen hebben, om dit eerst bij de dorpsraad neer te leggen, zodat we het maximale er uit kunnen halen.
 
Sluiting
Peter bedankt iedereen en sluit de vergadering. Volgende vergadering is op maandag 6 Juni om 20.30 uur bij het Gemeenschapshuus.
 

 

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: