LVCNET en haar providers

Publicatiedatum: Vrijdag 08 april 2016
 

LVCNET en haar providers

LVCNET is een coöperatie zonder winstoogmerk met als missie het realiseren van een toekomstbestendig glasvezelnetwerk voor alle inwoners en bedrijven in het Land van Cuijk. LVCNET zorgt dat het glasvezelnetwerk wordt aangelegd; een open netwerk waarop elke provider diensten mag leveren en gaat voor een glasvezelaansluiting in de meterkast van elk huis. Met de komst van glasvezel is het monopolie van de huidige aanbieders voorbij. Je schrijft je in voor glasvezel door een abonnement af te sluiten bij één van de providers. Een provider is een bedrijf dat glasvezel voorziet van een
internet-, telefoon- of televisiesignaal. Via een abonnement kun je van deze diensten gebruik maken.

U vraagt zich wellicht af waarom alleen onbekende providers mee doen aan LVCNET. De twee grootste providers van Nederland, KPN en Ziggo, zetten in het Land van Cuijk alleen in op internet via coaxkabel of ADSL of VDSL of leggen glasvezel naar de wijkcentrales. Ze zijn niet geïnteresseerd, omdat voor hen glasvezel commercieel niet aantrekkelijk genoeg is. Nu kunt u kiezen tussen de providers TRINED, Netrebel, Plinq en LVCNET. TriNed en Plinq zijn de meest ervaren providers op glasvezel van Nederland

Extra service, dicht bij huis

De prijs die je per maand voor je pakket betaalt, is voor veel mensen een belangrijke factor. Bij glasvezel geldt ook dat hoe groter je pakket is (hogere snelheid, onbeperkt bellen etc.) hoe hoger het maandbedrag is. Vaak is het wel zo dat wanneer je kiest voor een 3-in-1 pakket waarbij je naast internet ook telefonie en televisie via glasvezel neemt, je voordeliger uit bent. Daarnaast is het prettig om alle zaken bij één provider geregeld te hebben. Je kunt een keuze maken uit meerdere providers. Het contract dat je afsluit duurt maximaal 1 jaar en is daarna per maand opzegbaar.

LVCNET ervaart dat het voor een aantal mensen moeilijk is om te kiezen welke provider het best bij hen past. Als je niet goed weet welk glasvezelpakket voor jou het meest geschikt is, kun je ook LVCNET als provider te kiezen. LVCNET levert namelijk als provider een instappakket zodat je nu kunt kiezen voor een eenvoudig internetpakket. Een combipakket voor internet, telefoon en televisie. Daarvoor krijg je een e-mailadres met @lvcnet.nl. Later kun je altijd extra opties toevoegen. LVCNET levert meer service omdat zij werkt met lokale bedrijven en vrijwilligers uit uw dorp die u kunnen helpen bij problemen. Zo heeft u altijd iemand in de buurt voor ondersteuning. Een monteur komt de aansluiting kosteloos in orde maken en LVCNET zorgt dat u zorgeloos kunt overstappen.

Ook bij de andere providers kun je kiezen voor een mailadres @lvcnet.nl. Overstappen naar een andere provider op LVCNET kan altijd gemakkelijker met behoud van dit nieuwe mailadres. Lokale omroepen zijn via alle providers te ontvangen.

Het abonnement gaat pas in als het glasvezelnetwerk is aangelegd en de diensten actief zijn. Dan ga je ook pas betalen.

De klantenservice van LVCNET is bereikbaar op 0485-745800 en is dagelijks geopend van 9 – 11 uur en van 18 – 20 uur en bereikbaar per e-mail: klantenservice@lvcnet.nl. Als provider is LVCNET tijdens en na de aanleg van glasvezel continue bereikbaar.
Voor meer informatie kijk op www.lvcnet.nl.


 

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: