Goed werk in Kenia!

Publicatiedatum: Maandag 28 september 2015
Lieve familie & vrienden van Furaha, Wilhelmien en Francien zijn inmiddels alweer ruim twee weken bij onze Furaha Orphans in Kenia. Volgende week dinsdag 29 september komen ze alweer terug naar Nederland. Dankzij jullie hebben zij samen met Boniface, de kinderen en het hele Furaha-team ontzettend veel werk kunnen verzetten! Wij als stichting zijn apetrots op deze kanjers en zijn jullie ontzettend dankbaar voor alle donaties en het in ons gestelde vertrouwen! We blijven keer op keer versteld staan en worden keer op keer geraakt.

Onder leiding van Boniface Awuor zijn in de afgelopen twee weken, twee klaslokalen gebouwd waar we vanaf januari ’16 van start gaan met het voortgezet onderwijs! De voorbereidingen van Boni waren opnieuw tot in de puntjes georganiseerd, waardoor de bouw volgens planning kon verlopen!


Wilhelmien en Francien


Het terrein met school en weeshuis


De twee kanjers

Francien heeft alle meubels van de school gerepareerd en opgeknapt! Bovendien heeft ze een prachtige opbergkast gemaakt voor in de huiskamer, waar ieder kind zijn eigen spulletjes kwijt kan.


Ook de muren van het nieuwe huis zijn geschilderd


Francien slaat spullen in voor de nieuwe meubels


De nieuwe opbergkast in de woonkamer

Wilhelmien heeft coachgesprekken gevoerd met Millicent (moederfiguur en maatschappelijk werkster), de docenten en Boniface. In overleg met elkaar hebben zij ons beleid aangescherpt, zodat we de weeskinderen zo goed mogelijk toe blijven leiden naar volledige zelfstandigheid.

Dankzij velen van jullie hebben Francien en Wilhelmien de kinderen ontzettend blij mogen maken met een volledig nieuwe outfit!


Nieuwe outfit!

Ook handwerklessen stonden op het programma. Wilhelmien en Francien hebben de kinderen en Millicent geleerd om hun eigen kleding te herstellen met de super handige naaimachine gesponsord door Dianne Roelofs.

Samen met de kinderen hebben onze top vrijwilligers voor meer gezelligheid en knusheid gezorgd in het nieuwe huis. Zij hebben samen de muren geschilderd en decoratiemateriaal gemaakt. De prachtige letters gesponsord door Lydia Panning-Weren gaven de finishing touch!


Prachtig knutselwerk zelf gemaakt voor in het nieuwe huis

Wilhelmien heeft Tulinter, onze kleuterjuf, verrast met nieuw meubilair, waardoor kinderen nu in groepjes kunnen samenwerken.


Het nieuwe meubilair

Handjes uit de mouwen! Francien en Wilhelmien hebben op zijn Keniaan leren ploegen en wassen.


Wassen op zijn keniaans


Ploegen op zijn keniaans

Naast alle werkzaamheden met de kinderen en op het terrein van Furaha hebben Francien, Wilhelmien en Boni hebben genetwerkt met verschillende ontwikkelingsorganisaties in Homabay. Ook hebben ze voortgezet onderwijs scholen bezocht om ideeën op te doen voor ons onderwijs.

En vooral genieten zij van de lieve kinderen, de mooie Keniaanse mensen, de prachtige cultuur, de vreugde en alle kleine dingen die het doen!

Het bestuur van Furaha Orphans is Boni, Francien, Wilhelmien en team Furaha ontzettend dankbaar! Together we can! Namens het bestuur van Furaha Orphans, JanskeGenieten van de mooie mensen in Kenia


Wilhelmien met alle weeskinderen

 

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: