Update stichting Furaha Orphans Kenia

Publicatiedatum: Dinsdag 07 juli 2015
Beste mensen.
Voordat iedereen aan een welverdiende vakantie begint wil ik toch even een update geven over onze stichting Furaha Orphans Kenia.
Vorig jaar zijn we begonnen met het bouwen van een huis voor de kinderen. Inmiddels wonen de kinderen ook in dit mooie huis. Ook woont er nu een “moederfiguur” bij de weeskinderen in het huis. Deze vrouw begeleidt de kinderen en zorgt voor de kinderen.

Nadat we vorig jaar nieuwe schoolboeken aan konden schaffen en door inzet van onze huidige docenten mogen we constateren dat het basisonderwijs op dit moment goed verloopt waar we erg blij mee zijn.
Voor dit jaar staan er ook weer allerlei plannen op het programma. Op dit moment worden er in het huidige schoolgebouw wat aanpassingen gedaan zodat het veilig is voor de kinderen en het voldoet aan de normen van de onderwijsinspectie zodat we de school officieel kunnen registreren.

Verder willen we dit jaar/begin volgend jaar een watervoorziening gaan realiseren met als doel dat er veilig drinkwater is voor de (wees)kinderen maar ook voor mensen uit de omgeving en dat er altijd water is voor de beregening van de moestuin e.d. Tevens zijn we aan het nadenken over het vervolgonderwijs voor de kinderen.

In september ga ik samen met mijn schoonzus weer voor 3 weken naar Kenia. We gaan dan o.a. bezoeken brengen aan andere scholen en ook kijken naar bestaande watervoorzieningen in de omgeving van Rodi. Verder zal ik ook veel overleg plegen met onze contactpersoon, onze ‘moederfiguur” en de docenten over de voortgang van het weeshuis en de school. Ook ga ik weer les geven over gezondheid en hygiëne en ik wil proberen of ik daar een eerste start kan maken met het geven van naailessen. Verder wil ik kijken of ik de weeskinderen de beginselen van het koken bij kan brengen. Koken kan ik wel maar op een open vuur en zonder enige voorraad in een keukenkast zal het zeker een uitdaging zijn. Mijn handige schoonzus zal nog enkele kasten voor in het huis gaan maken waarbij we de oudste kinderen dan ook willen betrekken om ze op die manier kennis te laten maken met het vak timmeren.
Er staat dus weer een heleboel op het programma.

Dit alles zouden we niet kunnen doen als we niet voortdurend steun kregen van mensen uit onze omgeving maar ook van diverse organisaties. Ik wil dan ook iedereen bedanken die onze stichting steunt en een warm hart toedraagt. Zonder financiële steun zou het echt onmogelijk zijn. Dank u wel.

Op zondag 6 september is er in Odiliapeel de jaarlijkse Peelmissitour en net als vorig jaar is onze stichting weer uitgekozen om mee te delen in de opbrengst van deze dag. De volgende dag, 7 september, vertrek ik dan samen met mijn schoonzus naar Kenia. Uiteraard fiets ik zelf ook weer mee met deze Peelmissietour. Het zou natuurlijk leuk zijn als er nog meer mensen dan vorig jaar mee zouden fietsen met deze mooie tour. Schroom dus niet en fiets mee op 6 september in Odiliapeel.

Voor nu wens ik iedereen een hele fijn vakantie toe.
Groet Wilhelmien Roelofs
www.furaha.nl

Stichting Furaha Orphans Kenia
NL39INGB0004657258

 

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: