Droom van een speeltuin

Publicatiedatum: Maandag 06 juli 2015

Droom van een speeltuin

De Young Talents uit het Land van Cuijk hadden onlangs hun Kick off bij hun thuisbasis de Weijer in Boxmeer. De YTG is een groep ambitieuze jonge talenten uit het Land van Cuijk die kennis, kunde en kracht bundelt om de regio te verbeteren en op de kaart te zetten. Samen met gemeenten en het bedrijfsleven buigen zij zich over actuele maatschappelijke thema’s en projecten. Enerzijds dus door vragen te beantwoorden van bijvoorbeeld gemeenten en het bedrijfsleven, anderzijds ontplooien we zelf initiatieven die bijdragen aan een betere leefbaarheid. Onder andere in de werkgroepen centrumbeleid, vrije tijd, wonen en werken maken wij ons hard voor een betere woon-werk-omgeving en een aantrekkelijker Land van Cuijk voor jonge professionals. Zo werden deze avond de prominenten en de YTG-ers aan de tand gevoeld over het aantrekkelijk houden en maken van de regio. De avond werd ingeleid door voorzitter die het stokje overgaf aan twee dames van Op Verkenning die het publiek prikkelde om dieper naar de behoeftes van de regio te kijken. Zo werden er ondere andere wensen en dromen verzameld in een hoge hoed. Deze werden behandeld en concreet bekeken. Zo ook de droom van Renuka van Gaal – De Kunder, haar droom is een speeltuin voor de hele regio. Zij mocht naar voren komen en haar idee toelichten. Het balletje is aan het rollen gegaan, omdat zij die avond direct tips kreeg van de aanwezig prominenten alswel de mede ytg-ers. Er is direct actief aan de slag gegaan met een enquête tot gevolg. Zo kunnen zij inventariseren hoe groot de behoefte/vraag is van de andere burgers. Deze enquête is intussen ontwikkeld en sinds 2 juni 2015 op internet geplaatst.
Het verzoek is aan iedereen om hierop te reageren zodat de YTG een goed beeld krijgt van de behoefte aan een speeltuin.
Iedereen kan de enquête invullen via de volgende link:
http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=240286


 

Geplaatst door: John Ebben

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: