Oranje Fonds zoekt Kroonappels

Publicatiedatum: Dinsdag 19 februari 2013

Oranje Fonds zoekt Kroonappels. Organisaties maken kans op 50.000 euro

Eind januari maakte Koningin Beatrix bekend dat zij op 30 april afstand doet van de troon. Dat betekent dat het beschermpaar van het Oranje Fonds Koning en Koningin wordt. Het Oranje Fonds wil hen bij deze gebeurtenis een bijzonder cadeau aanbieden: de Oranje Fonds Kroonappels. De Kroonappels zijn organisaties of initiatieven, die een bijzondere bijdrage leveren voor de jeugd, dorp, buurt of wijk of een helpende hand bieden.

Aanmelden op Kroonappels.nl
Organisaties uit elk van de drie bovengenoemde categorieën (jeugd, dorp/buurt/wijk, helpende hand) maken kans op 50.000 euro. Organisaties kunnen zich aanmelden en hun initiatieven voordragen op www.kroonappels.nl  Op deze website staan ook de voorwaarden voor deelname. Deelname zorgt voor zichtbaarheid in de gemeente en in de lokale media. Van alle 20 regionale winnaars maakt het Oranje Fonds een filmpje en een beschrijving. Deze elementen komen in een reizende tentoonstelling door alle provincies en gebieden. Aarzel daarom niet en meld uw organisatie of initiatief aan op: www.kroonappels.nl

Aanmelden tot vrijdagmiddag 8 maart
Organisaties kunnen zich op de website aanmelden tot vrijdagmiddag 8 maart. Het is de bedoeling dat u beschrijft wat uw organisatie doet. Verder kunnen deelnemers foto’s, het logo en filmpjes toevoegen.

Stemweekend publiek
In het weekend van NLdoet op 15/16/17 maart vraagt het Oranje Fonds aan iedereen om online en in de eigen gemeente te stemmen. Het Oranje Fonds maakt dit stemweekend voor het publiek bekend via spotjes op tv en radio en via het internet. Per gemeente is er in iedere categorie één winnaar.

Selectiedag
De gemeentelijke winnaars stemmen in de week daarop op de winnaars uit dezelfde categorie, maar in een andere regio. Elk van de in totaal 20 regio’s kent hierna één winnaar per categorie. Deze komen bijeen op de landelijke selectiedag op 18 april. Dan zijn de drie winnaars bekend. Zij ontvangen op 16 mei uit handen van de nieuwe Koning en Koningin het Appeltje van Oranje én 50.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doet het fonds met geld, kennis en contacten. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Ze zijn heel actief. Naast de jaarlijkse uitreiking van de Appeltjes van Oranje bezoeken ze elk regelmatig bijzondere initiatieven die het Oranje Fonds steunt.

Meer info
Heeft u vragen over de Oranje Fonds Kroonappels? Kijkt u dan op www.kroonappels.nl Het campagneteam is via mail bereikbaar: kroonappels@oranjefonds.nl en telefonisch op nr: 0900 4488448 (lokaal tarief).

Geplaatst door: Jos Tamminga

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: