Handtekeningenaktie voor behoud Peuterspeelzaal

Publicatiedatum: Woensdag 03 oktober 2012
Deze en de komende week komen verontruste ouders bij u aan de deur om te vragen met uw handtekening aan te geven dat u voor behoud van de peuterspeelzaal bent, en de volgende brief ondersteunt:

Namens de ouders, wonend in Vortum-Mullem, wil ik toch wel laten weten dat het erg verontrustend is dat het peutercentrum gaat sluiten.

De gemeente is zich niet bewust wat dat voor consequenties heeft voor zo'n klein dorp als Vortum-Mullem.
Als het al begint met het sluiten van het peutercentrum dan is het sluiten van de school de volgende stap!

En wat blijft er dan nog over van de leefbaarheid van het dorp? Is er geen school dan is er geen samenleving, neem Vredepeel maar als voorbeeld. Einde peutercentrum is einde school, einde verenigingen, einde leefbaarheid!!!

Het dorp is dan totaal niet meer aantrekkelijk voor jonge mensen en alles wat daarom heen hangt. En dus zal het bouwen van nieuwe woningen totaal overbodig zijn, wie wil er nou in een dorp wonen waar al bijna geen voorzieningen meer zijn en geen plek is waar de kinderen terecht kunnen en naar school gaan?!!

Verder is het zo dat de samenwerking met het peutercentrum en de kleuterschool fantastisch verloopt. De doorstroming naar de kleuterklas is hierdoor erg aangenaam voor de jonge kinderen!!

Ik spreek namens alle ouders van Vortum-Mullem en wij maken ons grote zorgen over de toekomst van het dorp!!!!
Met vriendelijke groet, een teleurgestelde burger uit Vortum-Mullem.

Geplaatst door: Jos Tamminga

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: