Blaasmuziek tijdens de kermis in gemeenschapshuus

Publicatiedatum: Dinsdag 20 september 2011
Tijdens de kermis op zondag 25 september a.s. word voor de veertiende achtereenvolgende keer in het Gemeenschapshuis in Vortum-Mullem een optreden van een Blaaskapel georganiseerd. Dit jaar komt de topkapel Štesti uit ons eigen Boxmeer om ’s middags voor gezelligheid en goede muziek te zorgen, waarbij onder het genot van een drankje er ook gelegenheid is om te dansen.
Blaaskapel Štesti
Blaaskapel Štesti is opgericht in 2009 en richt zich voornamelijk op de Tsjechische muziek. Štesti bestaat uit een dynamische groep enthousiaste muzikanten die allemaal hun hart aan de Tsjechische muziek hebben verloren. Štesti betekend "geluk" en dat willen zij ook terug laten horen in hun muziek.

Al heel wat jaren was het een stille droom van Andy Marti (trompettist) en Kim van de Voort (Es-klarinettist) om een eigen blaaskapel op te richten, met mensen die ook helemaal gek zijn van Tsjechische blaasmuziek. Muzikanten die er net “iets” extra’s voor willen doen. Dat zijn vaak toch de muzikanten die deze muziek net iets anders aanvoelen en daardoor ook weten hoe deze muziek gespeeld dient te worden. Blaaskapel Štesti streeft ernaar om in hun muziek, de typische Tsjechische “drive” of interpretatie te spelen en dat kan alleen met de juiste mensen. Štesti kiest duidelijk voor instrumentaal en uiteraard Tsjechische muziek. Hun repertoire bestaat o.a. uit composities van Gurský, Kohoutek, Prochazka, Horký, Kubeš, Prajka, Zviskovits etc. De muzikale leiding van de kapel is sinds 2010 in handen van Henri van Breugel.
Informatie over Štesti: www.stesti.nl
Het optreden in Vortum-Mullem is van 16:00 tot 19:00 uur, in het Gemeenschapshuus, St. Cornelisstraat 20. De toegang is gratis.

Geplaatst door: Jos Tamminga

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: