Politie geeft instructie cursus verkeersregelaars

Publicatiedatum: Zondag 06 februari 2011
Instructie voor verkeersregelaars

De politie geeft jaarlijks een instructie voor verkeersregelaars. Deze wordt dit jaar gegeven op maandag 21 februari 2011 om 19.30 uur in het gemeentehuis te Boxmeer. Organiseert u activiteiten of evenementen, dan kunt u vrijwilligers aanmelden voor deze instructie.

Een verkeersregelaar is een persoon, ouder dan 16 jaar, die bij evenementen, veelal als vrijwilliger, eenvoudige verkeersregelende taken verricht ter ontlasting van de politie. Verkeersregelaars zijn noodzakelijk als tijdens een evenement gebruik gemaakt wordt van de openbare wegen.

Verkeersregelaars worden ingezet wanneer het verkeer bij een evenement in goede banen geleid moet worden om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen. Kortom wanneer stop- en oprijdtekens gegeven moeten worden tijdens bijvoorbeeld optochten en wielerwedstrijden.

Deze instructie is één jaar geldig. Vervolgens kan iedere verkeersregelaar elk jaar een herhalingsavond bezoeken. Daarnaast zal iedere verkeersregelaar per evenement geïnstrueerd kunnen worden.

Nu aanmelden voor uw evenement
Iedereen kan zich aanmelden voor deze instructie. Het is voornamelijk van belang dat verenigingen, scholen, stichtingen en andere organisatoren van diverse evenementen/activiteiten hiervoor vrijwilligers aanmelden. Wanneer u in de toekomst vergunning aanvraagt waarbij het aanstellen van verkeersregelaars noodzakelijk is, dan hebben deze vrijwilligers al een instructie van de politie verkregen.

Aanmelden
Wanneer u, of andere vrijwilligers, zich willen aanmelden voor de instructie dan kunt u contact opnemen met mevrouw Fiona Willems te bereiken via telefoonnummer 0485-585 911.
Indien u deel wilt nemen aan deze instructie avond voor verkeersregelaars wordt u verzocht zich aan te melden vòòr 16 februari 2011.
Na de aanmelding ontvangt u een brief met verdere informatie.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur.
de heer A. Daniels geeft deze instructie, welke plaats vindt in het gemeentehuis te Boxmeer.

**************************************

Geplaatst door: Antoinette Visee

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: