Informatieavond 16 februari

Publicatiedatum: Woensdag 02 februari 2011
Omdat er enige onduidelijkheid is t.a.v. het trajact Bouwen in Vortum-Mullem, plaatsen we bij deze de tekst van het persbericht van de CDA afdeling Boxmeer. Op 16 februari heeft deze afdeling mensen uit Rijkevoort uitgenodigd om uitleg te geven over CPO, wat wij ook wilden doen. Daarom grijpen we deze kans om meer informatie te krijgen over dit complexe project.
Er is op deze dag dus geen andere bijeenkomst!

Persbericht:

Sinds de economische malaise is het voor starters op de woningmarkt niet eenvoudiger geworden om een woning te kopen. Steeds meer bouwprojecten komen niet van de grond, omdat ontwikkelaars en corporaties ze niet financieel rond zeggen te krijgen door de economische crisis. Ook is financiering niet altijd gemakkelijk in deze tijd. Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn dat starters zelf het heft in handen nemen. Hoe? Via het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).
Al vaker besteedde het CDA aandacht aan collectief particulier opdrachtgeverschap, waarbij groepen particulieren gezamenlijk in eigen beheer woningen bouwen. Een voorbeeld is het CPO starters project wat in Rijkevoort van de grond is gekomen. Het CDA denkt dat deze aanpak in meerdere kernen van onze gemeenten een oplossing kan bieden voor de woningbehoefte voor met name starters en ouderen.
Het CDA wil daarom een informatieavond organiseren voor dorps- ,wijkraden en andere geïnteresseerden uit onze gemeente. Naast een uitleg over CPO door het CDA, zullen de initiatiefnemers van het starters project uit Rijkevoort hun ervaringen vertellen en tips geven over de succesfactoren van een CPO project. De initiatiefnemers zijn Jan Verkuylen, Jan Albers en William Meulman, allen lid van de dorpsraad uit Rijkevoort. Ook zal CDA Wethouder de Graaf, portefeuillehouder Volkshuisvesting zijn visie geven op de woningproblematiek en de CPO constructie.
Graag willen wij u voor deze informatieavond uitnodigen op woensdag 16 februari in Hotel Riche te Boxmeer. Aanvang 20:00 uur.

Geplaatst door: Jos Tamminga

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: