Vrijwilligers gezocht voor het bijhouden, water geven van groen

Publicatiedatum: Zaterdag 01 mei 2010
Inventarisatie groen op het kerkplein

Zoals iedereen weet heeft ons kerkplein het afgelopen jaar een vernieuwing ondergaan. De definitieve afwerking oftewel de puntjes op de i, duurt nog even, maar vanuit de dorpsraad doen we er alles aan om dit binnenkort af te ronden. Er zijn bij de dorpsraad meerdere opmerkingen binnengekomen dat het plein er ‘kaal’ uitziet en dat wat groen erop veel mooier is. Bij de besluitvorming van het nieuwe kerkplein is er bewust voor gekozen om geen bomen te planten vanwege de kermis die jaarlijks op het kerkplein staat en het omhoog drukken van de klinkers door de boomwortels.

Toch willen wij als dorpsraad kijken of er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld door middel van enkele bakken met bomen erin het plein nog verder te verfraaien. Deze bakken zijn mobiel zodat ze redelijk eenvoudig te verplaatsen zijn. Het plaatsen van bakken met groen kunnen wij vanuit de dorpsraad mogelijk organiseren, maar dit betekent wel dat er gedurende de zomermaanden regelmatig water moet worden gegeven om het groen ook groen te houden. Middels dit schrijven willen wij inventariseren of er vrijwilligers zijn die deze taak eventueel op zich willen nemen. Als er voldoende mensen bereid zijn om dit te willen doen hoeft eenieder maar enkele keren tijdens de zomerperiode in actie te komen.

Graag horen wij of er mensen bereid zijn om hieraan mee te werken.
U kunt dit tot 14 mei kenbaar maken bij John Ebben via email: familie.ebben@alice.nl of telefonisch op nummer: 0485-568095.

Namens de dorpsraad,
John Ebben

Geplaatst door: Antoinette Visee

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: