Informatie groen plan St. Hubertusstraat

Publicatiedatum: Vrijdag 27 november 2009
Zoals opgemeerkt is de gemeente begonnen met het verwijderen van de bomen in de St. Hubertusstraat. Ondanks het eerdere bericht dat deze bomen zouden blijven staan, is na grondig overleg met de afdeling Groen van de Gemeente besloten om te bomen toch weg te laten halen. 
Hier volgt enige uitleg: De nieuwe bomen die gepland staan zijn krentenbomen. De huidige bomen duwen de straat omhoog en zijn eigenlijk niet geschikt voor deze straat. Tevens onttrekken ze veel vocht aan het struikgewas dat er staat waardoor de struiken die vorig jaar geplant zijn, niet goed tot bloei komen. Door het vervangen van de bomen, verdwijnen deze vocht onttrekkers zodat de huidige beplanting/struikgewas goed blijft en veel mooier wordt, Verder zal de bestrating door de wortels van de bomen niet meer omhoog geduwd worden. Tevens is het kandulaberen (fors terug snoeien) niet mooi en eigenlijk niet de manier om met de bomen zoals deze in de St. Hubertusstraat staan/stonden, om te gaan.

Geplaatst door: Antoinette Visee

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: