AED Quiz

Publicatiedatum: Donderdag 09 juli 2009
AED Quiz voor wijken en buurten

In september start Stichting Kies voor Leven in samenwerking met KKN Regio TV en Arena TV opnieuw een speciale AED Quiz. Dit keer voor alle wijk- en buurtverenigingen in de vijf Land van Cuijkse gemeenten én de gemeente Landerd. Met deze AED Quiz kunnen wederom twéé deelnemers een gratis AED (Automatische Externe Defibrillator) en AED kast winnen. Doel van deze speciale AED Quiz is de bewustwording en kennis rond de AED te vergroten. De winnende deelnemer mag zelfstandig bepalen op welke plek de hartdefibrillator geplaatst gaat worden. De trekking zal rond de jaarwisseling plaatsvinden.

Deelname aan de AED Quiz is erg simpel. Vertegenwoordigers van wijk- en buurtverenigingen uit de vijf Land van Cuijkse gemeenten en de gemeente Landerd kunnen vanaf september elke maand twéé Quiz_vragen op KKN Regio TV en Arena TV vinden. Vanaf november kunt u op de website van Stichting Kies voor Leven de complete AED Quiz invullen, waarop zés vragen staan vermeld. Als de deelnemende wijk of buurtvereniging vóór 29 november 2009 de antwoorden heeft ge-e-maild en de antwoorden zijn goed, dan dingen zij mee voor de GRATIS AED (hartdefibrillator) en AED kast.

De eerste zes minuten zijn belangrijk! Op dit moment komt maar één op de tien mensen met een hartstilstand levend uit een reanimatie. Belangrijkste oorzaak is de relatief lange aanrijtijd van ambulances, terwijl binnen zes minuten een levensreddende schok nodig is. Wanneer een slachtoffer binnen 6 minuten na de hartstilstand gereanimeerd en gedefibrilleerd wordt met behulp van een Automatische Externe Defibrillator (AED) stijgt de overlevingskans tot ruim 70%.

Voor meer inlichtingen over de AED Quiz kunt u een e-mail sturen aan Toon Hermsen van Stichting Kies voor Leven. Zijn e-mailadres is: info@kiesvoorleven.nl. Voor meer informatie over de AED kunt u kijken op de websites: www.kiesvoorleven.nl , www.AEDredtlevens.nl of www.AEDindebuurt.nl

Geplaatst door: Antoinette Visee

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: