Introductie nieuwe website Vortum-Mullem groot succes.

Publicatiedatum: Zondag 02 december 2007

Nadat op 17 oktober jl de website voor en door Vortum-Mullem tijdens het bezoek van het college met vuurwerk was geïntroduceerd, is afgelopen week een Aktie gehouden om de website te promoten. Iedereen die een affiche, huis aan huis verspreidt door de Dorpsraad, voor het raam had hangen, en de nieuwe website, www.vortum-mullem.info, als homepage had ingesteld, kon bezoek verwachten van wethouder Jos de Graaf, en een afvaardiging van de Dorpsraad.
Er waren prijzen te verdienen, beschikbaar gesteld door lokale middenstanders, tw Pakhuus Peeters, WiWa hobbyshop en TECS computer service.
De wethouder werd geblinddoekt vervoerd tot in alle uithoeken van het buitengebied, en riep op een willekeurig moment de chauffeur een halt toe. Bij de eerste de beste woning waar een flyer voor het raam werd bespeurd, werd aangebeld, en bij iedereen die opendeed, stond daadwerkelijk de homepage ingesteld op www.vortum-mullem.info.
Zo werd er tien maal een prijs uitgedeeld, waarvan de foto’s natuurlijk ook op de website zijn te bewonderen.
Het unieke van de website, gemaakt door Geert van Raaij, is het concept. De website, met de nieuwste techniek gemaakt, ziet er niet alleen fantastisch uit, maar wordt nu al als voorbeeld gebruikt in grote delen van Brabant, Limburg en Gelderland bij de vereniging van kleine kernen.
Alle verenigingen krijgen een eigen gebruikersnaam en wachtwoord om nieuws, foto’s en agendapunten te plaatsen, die samen het portaal vullen. Op deze wijze is er van alle verenigingen die meedoen, altijd in één oogopslag het laatste nieuws te zien, en weet men wat er in het dorp te gebeuren staat. Op dit moment doen er al acht verenigingen mee, maar dat wordt in de toekomst nog uitgebreid.
Ook de foto’s die geplaatst zijn worden nu al vanuit de verste uithoeken van de wereld bekeken, en men kan zelfs het dorpsblad downloaden.
Als op de zondag na het prinsenbal, de foto’s al op de website staan, vliegen de kijkcijfers dan ook omhoog.
Op deze manier wordt er veel nieuws geplaatst, zonder dat de webmaster er iets aan hoeft te doen, namelijk door de belanghebbenden zelf, en verveeld de site nooit doordat er oude informatie is te zien, waardoor de bezoekersaantallen afnemen. Een voor velen bekend effect.
Samengevat is de website een schoolvoorbeeld van een informatieportaal voor de gemeenschap, zoals het in 2008 zou moeten zijn.


Stichting Dorpsraad Vortum-Mullem,
Jos Tamminga, voorzitter.

Geplaatst door: Jos Tamminga

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: