'Er niet samen uitkomen is nadelig'

Publicatiedatum: Donderdag 02 augustus 2007
Donderdag, 2 augustus 2007 - De reden dat de gemeente er met varkenshouder W. Ebbers niet uitkomt bij pogingen om hem uit te kopen, is volgens wethouder Jos de Graaf een heel eenvoudige: "Geld is de grootste bottleneck.

Zelf noemt De Graaf Ebbers' naam niet, maar volgens ingewijden is hij degene van de vijf boeren met wie de gemeente er niet uitkomt.

De onderhandelingen met Ebbers spelen al langer en eerder dit jaar voerde hij die tijdens een politieke avond zelf aan als een van de redenen waarom hij tegen een wijziging van het bestemmingsplan Vortum-Mullem was. Ebbers, geciteerd uit de notulen van die avond: 'Wij zijn momenteel in onderhandeling met de gemeente over opheffing van onze stankcirkel. Op dit moment hebben we nog geen overeenstemming kunnen bereiken. Het is onbekend op welke termijn hierover duidelijkheid bestaat. Zolang die duidelijkheid er niet is, is het voor ons onacceptabel om akkoord te gaan met de voorgestelde bestemmingsplanwijziging."

"Komen gemeente en tegenpartij er niet uit, dan hebben we beiden gefaald", zegt De Graaf. "Maar tegenpartij is dan wel in het nadeel. Het gaat immers niet alleen om geld, maar ook om hulp, bijvoorbeeld bij het vinden van een andere locatie. Kom je in procedures terecht, dan vallen dat soort zaken natuurlijk weg."

Bron: De Gelderlander

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: