Problemen rond feest Vortum-Mullem

Publicatiedatum: Zaterdag 18 maart 2006
Een huwelijksfeest in Gemeenschapshuis Vortum - Mullem dreigde vrijdag niet door te gaan. Een brief van de gemeente Boxmeer zorgde voor onrust. 

Hij houdt de lippen stevig op elkaar. Secretaris Deenen van de Stichting Gemeenschapshuis Vortum-Mullem wil een paar uur voor de start per se niet kwijt of het gisteravond geplande 25-jarig huwelijksfeest doorgaat. „Ik vind het niet van belang om dat kenbaar te maken“, zegt hij.

Dat Deenen voorzichtig is met zijn woorden, is niet vreemd. Het gemeenschapshuis heeft een brief van de gemeente Boxmeer gekregen waarin staat dat de zilveren bruiloft niet mag doorgaan, als er geen professionele cateraar wordt ingeschakeld. De dorpsaccommodatie mag, volgens de vergunning, geen commerciële activiteiten opzetten.

Regels zijn regels, stelt het Bureau Eerlijke Mededinging, dat Boxmeer op de hoogte bracht van het feestje. Het bureau behartigt de belangen van horecaondernemers die geen trek hebben in oneerlijke concurrentie van vaak mede door vrijwilligers gerunde dorpshuizen.

Deenen houdt zijn mond, een medewerkster van het dorpshuis laat een paar woorden meer vallen: „Er is niets loos. Er is een gesprek geweest met de gemeente, die brief is ten onrechte verstuurd.“ Dus het feest gaat door? „Daar wil ik niet over uitweiden.“

Arjen Hogervorst van Bureau Eerlijke Mededinging kent het antwoord wel. „Dat feest is gewoon doorgegaan. Als het goed is, is dat gecontroleerd en is een strafbaar feit geconstateerd.“ Waarna een boete volgt. „Het is net als bij flitspalen. Als je weet dat je te hard rijdt, moet je niet zeuren over de bekeuring. Wie zich brandt moet op de blaren zitten.“ 

Bron: De Gelderlander

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: