'FIFA werkt zwarte handel in de hand'

Publicatiedatum: Zaterdag 26 november 2005
VORTUM - MULLEM - Arold Arts, de man van de VORTUM - spandoeken in de diverse voetbalstadions, is misschien wel de meest trouwe supporter van het Nederlands voetbalelftal. Waar Oranje speelt, daar rolt de 43 - jarige Vortummer zijn spandoeken uit. 

Natuurlijk wil Arts ook naar het WK in Duitsland, waarvoor Oranje zich enkele weken terug heeft geplaatst. Al maanden is Arts druk in de weer om aan entreekaarten te komen voor de wedstrijden met de Van Basten-boys. Maar zelfs voor een fanatieke, doorgewinterde Oranje-fan als Arts is dat bepaald geen sinecure. "Ongeveer een jaar terug heb ik al bij de FIFA (wereldvoetbalbond red.) een setje van maximaal zeven kaarten besteld, voor alle wedstrijden waaraan Nederland zou deelnemen. Niet veel mensen wisten dat dat kon. Nee, ik wist natuurlijk niet dat Oranje zich zou plaatsen, daar vertrouwde ik maar op. Zo'n setje kost 1100 euro. Niet veel mensen durven die gok aan. Ik bleek na de sluitingstermijn niet in aanmerking te zijn gekomen voor zo'n setje. Ze waren allemaal verkocht. En niet alleen aan Nederlanders. Iedereen bleek zo'n Nederlandse kaartenset te kunnen bestellen. En ja hoor, even later stonden er van die kaarten op eBay (een veiling- en verkoopsite red.) te koop voor 2500 euro. Dat is toch van de gekke. Zo werkt de FIFA de zwarte handel toch in de hand."

Arts heeft nog steeds geen WK-kaarten. Misschien dat de KNVB nog wat voor hem kan betekenen. "Per Oranje-wedstrijd stelt de KNVB 2000 kaarten beschikbaar voor supporters. Daar hoop ik dan maar op. Ik geef niet op. Ik wil per se naar Duitsland. En mocht ik geen kaarten hebben, dan ga ik toch naar de steden waar Nederland speelt. Misschien dat ik daar dan kaarten kan aanschaffen. Ik ben al dagen zenuwachtig voor de WK-loting die op 9 december wordt gehouden. Dan weet ik ook waar ik aan toe ben."

Bron: De Gelderlander

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: