Kans op bouwen in dorp Vortum

Publicatiedatum: Donderdag 03 november 2005
VORTUM - MULLEM - De gemeente Boxmeer hoopt de stagnerende woningbouw in het kerkdorp Vortum - Mullem vlot te kunnen trekken door het uitkopen of verplaatsen van de boerderijen in de dorpskern.
In het ruim zevenhonderd inwoners tellende Vortum kan al jarenlang geen enkele woning gebouwd worden vanwege de zogeheten stankcirkels van vijf agrarische bedrijven in het dorp.


De reconstructiewet, de grootscheepse herinrichting van het platteland, biedt nu wellicht mogelijkheden om de boerderijen in Vortum-Mullem te verplaatsen. De gemeente is met de betrokken boeren in gesprek over bedrijfsverplaatsing of bedrijfsbeëindiging. Verantwoordelijk wethouder Hermien van den Brand verwacht dat er zeker niet vóór 2008 gebouwd kan worden in het dorp. Het bouwprogramma voor Vortum gaat uit van in totaal achttien woningen tot het jaar 2014.

De dorpsraad van Vortum-Mullem heeft onlangs een werkbezoek van het Boxmeerse college aan het dorp afgezegd uit frustratie over het feit dat er volgens de raad geen enkele vooruitgang wordt geboekt op het vlak van de woningbouw.

De gemeente Boxmeer heeft inmiddels wel een bouwvergunning afgegeven voor de verbouwing van de oude Vortumse Rabobank tot jeugdhuis.

Bron: De Gelderlander

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: