Voetbalclub ONI krijgt in Vortum-Mullem nieuw leven ingeblazen

Publicatiedatum: Zaterdag 28 mei 2005
VORTUM - MULLEM - Krijgt Vortum - Mullem weer een officiële voetbalvereniging binnen de dorpsgrenzen? Wordt het grasveldje met de twee doelen midden in het dorp, dat nu via een zandpaadje is te bereiken, het kloppend sporthart van de kleine dorpsgemeenschap? 

Vragen die pas in de loop der tijd kunnen worden beantwoord. Feit is wel dat enkele Vortummers het de hoogste tijd vinden dat voetbalclub ONI (Ontspanning Na Inspanning) die eind jaren veertig van de vorige eeuw werd opgeheven, weer nieuw leven wordt ingeblazen.

"We liepen al langer met het idee rond om met een stel vrienden te gaan voetballen", legt Peter van Bree uit, een van de initiatiefnemers van de heroprichting van ONI. "Volharding in Vierlingsbeek was een optie. Maar waarom houden we het niet in eigen hand, vroegen we ons af. Er ligt in Vortum een veld en er is genoeg belangstelling vanuit het dorp. We zijn daarom gewoon maar met trainen begonnen. De eerste keer waren er 8 voetballers, de tweede keer 14 en de derde keer 16. We hebben inmiddels de eerste wedstrijd achter de rug. Verloren, ja. Met 5-1 van 't Vertrek uit Boxmeer.

"We zijn inmiddels met twintig spelers en trainen iedere maandagavond. Voorlopig spelen we niet in competitieverband. Maar zeg niet dat we dat nooit gaan doen. Alles is mogelijk. De eisen van de KNVB zijn wel hoog. Zo moeten er bijvoorbeeld kleedlokalen bij het voetbalveld staan. Tja, die staan er niet. Nog niet."

Vandaag speelt ONI uit Vortum-Mullem op het eigen ' sportpark' vanaf 14.30 uur zijn tweede duel, tevens de eerste thuiswedstrijd sinds bijna zestig jaar. Tegenstander is café De Wildeman uit Vierlingsbeek.

Om de officieuze oprichting van ONI een officieel tintje te geven, verricht Jan Broeder (hij speelde eind veertiger jaren bij ONI) de aftrap. Bij het veld staat een feesttent waar verschillende activiteiten plaatsvinden voor jong en oud.

Bron: De Gelderlander

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: