Jolanda Brienen houdt goede vorm vast

Publicatiedatum: Woensdag 20 april 2005
VORTUM-MULLEM/MILL - Jolanda Brienen-Denen is in vorm. Afgelopen zondag won de amazone uit Vortum - Mullem met haar paard Nathalie voor de tweede keer op rij in de klasse Z1. Jolanda Brienen-Denen (35) deerde afgelopen zondag de natte bodem in Mill niet. Ze reed met haar paard Nathalie moeiteloos naar de tweede kringoverwinning op rij in de klasse Z1 met de mooie score van 392 punten (65,33%).

Jolanda Brienen-Denen behaalde afgelopen weekeinde haar tweede zege op rij. - Foto: Ed van Alem


Het pony- en paardrijden is Brienen met de paplepel ingegeven. "Ons pap was destijds een van de oprichters van mijn club, de Landelijke Rijvereniging De Eendracht in Sambeek. Dat was in een tijd dat hij niet alleen op zijn paarden reed, maar er ook mee werkte."

Ook de twee broers en de zus van Brienen hebben altijd bij deze vereniging gereden. "Ons pap gaat nog altijd mee naar de wedstrijden. Dat zit er gewoon in gebakken. Mijn zus Angelique rijdt de merrie Pearl in de L2 en was nu in Mill een keer tweede. Mijn jongste kind heeft ook het paardenvirus meegekregen. Die roept nu al telkens 'mama, paard!'"

Brienen is er alleen tussen 1990 en 1995 tussenuit geweest om te bouwen en te trouwen. "Mijn man heeft niets met paarden, maar hij heeft wel een mooie stal bij ons huis gemetseld en een bak aangelegd waardoor Nathalie, die nog steeds van mijn vader is, bij huis kan staan."

Met onderbrekingen rijdt Brienen nu een paar seizoenen in de klasse Z1. "Het lukt steeds beter. Ik was altijd nogal een 'flinke rijder', die zich niet zo druk maakte om een halve meter voor of na het bordje. Maar in de Z1 moet het allemaal preciezer. Nathalie moest ook meer gewicht op haar achterbenen gaan dragen en niet als het ware steun zoeken op mijn handen en haar voorbenen met een te laag gedragen hoofd. Daar moest aan gewerkt worden, maar dat gaat steeds beter."

Cindy Hurkmans had ook een goed weekeinde in Mill. De Millse amazone is lid van Onze Gezel in Wanroij en behaalde met Ruth de overwinning in de klasse L2 met dubbele winstpunten.

Van LR Hippos, de organiserende vereniging, reed Marleen Manders zich in de prijzen in de klasse B-dressuur. Met Romy behaalde ze met 156 punten de zesde plaats en was ze derde in haar ring voor de kringselectie.

Op deze eerste grote buitenwedstrijd op gras waren veel paarden fris. Diverse keren rende er een los met of zonder longelijn achter zich aan over het wedstrijdterrein, dwars door of langs de ringen. Zo ook bij Rolinke Amoureus die daarbij, zittend op Saigon tijdens de M1-proef, alleen maar kon denken 'doorrijden, bezig houden, anders gaat ie meedoen en bokt hij me eraf'. Deze 'inbraak' deed geen afbreuk aan haar prestatie. Amoureus won met dubbele winstpunten. De Beugense Denise Coolen schreef zowel de selectie- als de extra L1-rubriek op haar naam met Rossanoff C. Joost van Katwijk uit Westerbeek won met zijn paard Orchidee de selectierubriek in de klasse M2, terwijl de Sinttunese Simone Rongen dat met haar paard Touche dat in de L2 deed. Judith van de Lockand met Uzelma uit Haps en Sabine Bovendeur met Taurus uit Cuijk wonnen beiden een B-rubriek. Thijs van Tilburg uit Oeffelt behaalde met Trust de tweede, achtereenvolgende zege in de B-dressuur.

Aangezien de weergoden de wedstrijd niet helemaal goed gezind waren geweest, was de bodem van de springringen volgens sommige ruiters en amazones uit de hogere klassen niet goed genoeg. Ze gooiden de handdoek. Daardoor kwamen alleen de die-hards aan start.

Bron: De Gelderlander

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: